Králičí stehna na houbách
55 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 30gramůHouby sušené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- Na omáčku
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
769 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná králičí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Maso s kořením a solí promícháme. Sušené houby namočíme do vody a necháme bobtnat.
- 2Králičí maso osmažíme ze všech stran na másle dozlatova. K masu přidáme houby, kmín a chvíli smažíme. Poté podlijeme vodou z hub a vývarem a dusíme pod poklicí na mírném plameni. Po 15 minutách vsypeme muškátový květ, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.