Králičí terina na víně se zeleným hráškem
125 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusTymián čerstvý
- 4kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůHrášek
- 2kusyMrkev kořen
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyKráličí stehna
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme omytá vykostěná králičí stehna, sůl, oloupanou
- 2pokrájenou cibuli, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme 4 dl bílého vína a 2 dl vody. Maso vaříme zvolna asi 1 hodinu (i více).
- 3Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vývar přecedíme a znovu ho prudce vaříme, až nám zůstane pouze 150 ml.
- 4Žampiony očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky, které dáme vařit do smetany. Zvolna je vaříme přibližně 20 minut, pak je rozmixujeme i se zbytkem smetany a přidáme ke zbylému vývaru.
- 5Očištěné omyté mrkve rozkrojíme napůl a se zmraženým hráškem je povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak zeleninu scedíme a necháme odkapat.
- 6Nádobu na terinu vypláchneme studenou vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a postupně budeme skládat vrstvy. Na dno dáme zeleninu, pak zalijeme 1/2 smetanovým pyré, poklademe masem, na ně dáme zeleninu a opět zalijeme smetanovým pyré. Povrch zakryjeme fólií, stlačíme a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.
- 7Ztuhlou králičí terinu vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.