Králík dušený s vínem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
538 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
  • 2
    Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
  • 4
    Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.