Králík marinovaný se zelím
75 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 1200gramůKrálík
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na marinádu
- 200mililitrůKečup
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 2lžičkyMajoránka
- 0,33lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- Na zelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
- 3V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.