Králík na cibuli
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůKráličí maso
- 80gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80gramůChléb konzumní
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
912 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině. Přidáme očištěné porce králíka, osolíme, přidáme bobkový list, pepř a tymián a maso po všech stranách opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou s pivem a ještě povaříme. Ze šťávy odstraníme bobkový list.
- 3Porce králíka rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.