Králík na citronu
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 5gramůSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 5gramůSůl
- 2kusyCitrony
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kilogramKráličí maso
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.
- 2Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.
- 3V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.