Králík na fenyklu a česneku

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné porce králíka marinujeme ve víně s 30ml oleje, fenyklem a trochou soli 2-3 hodiny. Maso potom vyjmeme, lehce osušíme a marinádu uchováme.
  • 2
    Zbylý olej rozpálíme v kastrolu, osmahneme na něm porce králíka a vyjmeme. Na olej vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, zprudka osmahneme a vrátíme maso. Vmícháme marinádu, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 20 minut.
  • 3
    Očištěné, nakrájené fazolky a boby spaříme, po okapání vložíme ke králíkovi a vaříme dalších 20 minut.
  • 4
    Stroužky česneku vhodíme na chvíli do vroucí vody, vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Stroužky zvolna povaříme ve zředěné smetaně 15 minut a potom je rozmačkáme na kašičku. Vmícháme k měkkému králičímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.