Králík na hořčici se žampiony
80 min.
Ingredience
- 1500gramůKráličí maso
- 200mililitrůHořčice Dijonská
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
430 mg
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka potřeme uvnitř i na povrchu hořčicí, vložíme do máslem vymazaného pekáče a chvíli dusíme v troubě. Potom maso pečeme bez pokličky, poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- 2Chvíli před koncem pečení přidáme k masu očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dopečeme doměkka.
- 3Měkké maso naporcujeme, do šťávy přilijeme smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a omáčku přelijeme přes maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.