Králík na pivu a směsi koření
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaNové koření celé
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 800gramůKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 2Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.
- 3V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
- 4Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.
- 5Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.