Králík na slanině zapečený v těstíčku
85 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKrálík
- 150gramůSlanina vepřová
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 250gramůMouka polohrubá
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1448 kcal
Bílkoviny
165 g
Tuky
59 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
270 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáč vyložíme polovinou plátků slaniny, na ni rozložíme porce králíka, posypeme kmínem, poklademe zbylou slaninou, podlijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso poloměkké.
- 2Mezitím připravíme těstíčko ušleháním žloutků s pivem, se solí a moukou a pevného sněhu z bílků. Těstíčkem přelijeme králíka a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.