Králík na šlehačce
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 300gramůSalám měkký
- 2kusyPaprika zelená
- 1šálekVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
61 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a salámem nakrájeným na nudličky. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 2Podlijeme vodou, zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
- 3Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.