Králík na smetaně s kapary
80 min.
Ingredience
- 1kusKrálík hřbet
- 2kusyKráličí stehna
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 2lžíceKapary
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut.
- 2Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple.
- 3Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
- 4Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme.
- 5Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.