Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem
75 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKrálík
- 300gramůVepřový bok uzený
- 10stroužkůČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžíceOlej rostlinný
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1226 kcal
Bílkoviny
160 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
358 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, bůček nakrájíme na pláty, česnek utřeme se solí. V pivu umícháme česnek s kořením a olejem.
- 2Porce králíka vložíme do pekáče, poklademe bůčkem, přelijeme pivní směsí a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 3Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.