Králík pečený s bramborami
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKráličí maso
- 200gramůTuk ztužený
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůBrambory
- 1lžíceKrupice dětská
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
73 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka osušíme, osolíme a vložíme do remosky na ztužený tuk. Bez podlévání pečeme do poloměkka.
- 2Potom králíka obrátíme a navrstvíme na něj oloupané, na plátky nakrájené brambory. Pečeme dál a když jsou brambory poloměkké, přidáme kapání připravené ze žloutků, krupičky, hrubé mouky a sněhu ušlehaného z bílků.
- 3Pečeme dorůžova, remosku vypneme a pokrm necháme ještě chvíli dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.