Králík pečený se smetanou
110 min.
Ingredience
- 1kilogramKrálík
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůBrambory vařené
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.
- 3Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.
- 4Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.