Králík pečený se smetanou

110 min.

Ingredience

      • 1kilogramKrálík
      • 100gramůSlanina vepřová
      • 100gramůCibule
      • 30gramůČesnek
      • 15gramůSůl
      • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
      • 30gramůMouka pšeničná hladká
      • 500gramůBrambory vařené
      • 250mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    694 kcal
    Bílkoviny
    67 g
    Tuky
    32 g
    Sacharidy
    30 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
    • 2
      Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.
    • 3
      Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.
    • 4
      Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.