Králík plněný játry I

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava náplně :
  • 2
    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala.
  • 4
    Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.
  • 5
    Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.
  • 6
    Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.
  • 7
    Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.
  • 8
    Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.