Králík plněný játry I
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusSůl
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1kusJátra králičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKečup
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKráličí maso
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně :
- 2Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala.
- 4Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.
- 5Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.
- 6Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.
- 7Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.
- 8Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.