Králík po normandsku
75 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno bílé
- 1kusKráličí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceCalvados
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 1kilogramJablka
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit.
- 2Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.