Králík po normandsku

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit.
  • 2
    Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.