Králík po staročesku

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.
  • 2
    Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.
  • 3
    Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.
  • 4
    Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.
  • 5
    Chutnou přílohou je rozinková rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.