Králík po staročesku
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 800gramůKráličí maso
- 30gramůMandle
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.
- 2Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.
- 3Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.
- 4Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.
- 5Chutnou přílohou je rozinková rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.