Králík s hořčicí pečený na pivu
80 min.
Ingredience
- 3lžíceHořčice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyKrálík
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
11 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Porce vložíme do rozpuštěného másla a osmažíme. Poté maso zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu a necháme prohřát.
- 2Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.