Králík s houbovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 400gramůKráličí maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2,5decilitryVíno bílé
- 2,5decilitryVoda pitná
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.
- 4Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.