Králík s omáčkou a houbami
80 min.
Ingredience
- Králík s omáčkou
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1kilogramKráličí maso
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
- Masová fáš
- 150gramůKuře
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaPolévkové koření
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
787 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve začneme připravovat omáčku - v hrnci si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Vložíme rajský protlak, promícháme a zarestujeme, aby se z protlaku odpařila voda. Vsypeme sladkou papriku. Opět restujeme a nakonec zalijeme vývarem. Tento základ omáčky necháme zlehka probublávat.
- 2Králičí maso nakrájíme tak, abychom vytvořili válečky s plátkem masa z pupku. Odřezky si necháme stranou na masovou fáš.
- 3Na fólii naskládáme plátky slaniny a na ni položíme vykostěné králičí maso. Posolíme, potřeme masovou fáší. Tu si připravíme tak, že ořezané zbytky z králíka a kuřecí maso necháme dvakrát pomlít na masovém strojku. Směs osolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením. Rozklepneme k ní vejce, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mouku a smetanu.
- 4Z králičího masa, na kterém je masová fáš, vytvoříme pomocí fólie pevný váleček, který ještě obtočíme alobalem. Vložíme ho do základu omáčky. Nevaříme, maso jenom necháme takzvaně táhnout při teplotě asi 80°C, a to alespoň 35 minut.
- 5Mezitím si na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát. Žampiony pokrájíme na čtvrtiny a orestujeme je na oleji. Pak pánev sundáme z plotny a žampiony posypeme pálivou paprikou.
- 6Po 35 minutách váleček masa vyndáme a rychle ho asi na 20 vteřin zchladíme v ledové vodě. Ponecháme ho stranou odpočinout, aby se šťáva z masa rozložila a nevytekla z válečku ven.
- 7Po chvíli vybalíme králičí závitky z alobalu, šťávu z masa přidáme k základu omáčky. Osolíme ji a opepříme. Poté vložíme rozbalené králičí závitky. Vlijeme smetanu a přidáme orestované žampiony i s výpekem. Přisypeme nadrobno nasekaný česnek.
- 8Vše ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.