Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob
140 min.
Ingredience
- 1kusKrálík
- 100gramůŠpek
- 1lžíceKmín celý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 3kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kilogramVepřová krkovička
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180-190°C. Vepřovou krkovici bez kosti nakrájíme na menší kusy a rozporcovaného králíka bez blan omyjeme a osušíme. Podle chuti posypeme maso kmínem, solí a pepřem. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na plátky. Špek nakrájíme na tenké hranolky 1x1cm a pomocí špikovací jehly králíka prošpikujeme. Jak králíka, tak vepřové maso vložíme do pekáče, přidáme k němu bobkové listy, nové koření a polovinu nakrájené cibule s česnekem. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby.
- 2Po 30 minutách pečení maso obrátíme, polijeme výpekem, přidáme zbytek cibule s česnekem a maso podlijeme vodou. Pečeme další hodinu, během té doby maso podléváme výpekem a obracíme ho. Maso budeme ještě péct přibližně dalších 20-30 minut.
- 3Když bude maso měkké, 15 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici, maso polijeme výpekem, případně ho obrátíme a zvýšíme teplotu na 220°C.
- 4Upečené maso by mělo mít zlatohnědou kůrku. Porce dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.