Králík se sušenými švestkami
75 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůKrálík
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 120gramůAnglická slanina
- 200gramůŠvestky sušené
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky.
- 2Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran.
- 3Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat.
- 4Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky.
- 5Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut.
- 6Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.