Králík se sušenými švestkami

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran.
  • 3
    Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat.
  • 4
    Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky.
  • 5
    Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut.
  • 6
    Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.