Králík se zeleninou na slanině
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.