Králík se zeleninou na slanině

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
  • 3
    Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.