Králík smažený s vínem
45 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 10mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 800gramůKráličí stehna
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
44 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
600 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso – nejlépe velké nohy - odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme.
- 2Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem a s vínem – směs můžeme trošku osolit.
- 3Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.
- 4Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.