Králík zapečený s bramborami a smetanou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
48 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku vymazaného máslem urovnáme plátky oloupaných brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe porcemi králíka. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 70 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.