Královecké masové klopsy
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1kusŽemle tuková
- 500gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKapary sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
709 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemli namočíme na chvíli do studené vody, dobře vymačkáme a uhněteme s oloupanou, nasekanou cibulí, mletým masem, vejcem a hořčicí. Směs výrazně osolíme a opepříme.
- 2Navlhčenýma rukama vytvarujeme z hmoty malé klopsy, vložíme je do vroucí vody a vaříme těsně pod bodem varu, dokud nevyplavou na povrch. Pěnu sbíráme sběračkou, vývar přecedíme a 500 ml ponecháme na omáčku.
- 3Z mouky a másla upražíme jíšku, za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ušleháme žloutek s mlékem, přidáme lžíci kaparů a vlijeme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Nakonec do omáčky vložíme klopsy a prohříváme asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.