Královské čekankové puky
35 min.
Ingredience
- 1000gramůčekankové puky
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko odtučněné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
55 mg
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Čekankové puky oloupeme a spodní část odkrojíme.
- 2Připravené puky povaříme v osolené vodě 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
- 3V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
- 4Čekankové puky rozložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci.
- 5Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut, dokud vejce neztuhnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.