Královské krevety s chřestem
26 min.
Ingredience
- Citrónový dresing
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusCitrony
- Na potření krevet
- 8kusůKrevety tygří
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř zelený mletý
- Na vaření
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Zelenina
- 200gramůCibulka jarní
- 300gramůChřest zelený
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé nebo správně rozmražené celé krevety minimálně 1-2 hodiny před konečnou přípravou omyjeme, osušíme a celé potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek se solí a pepřem. Poté krevety odložíme do mísy, kterou zakryjeme a dáme do lednice.
- 2Připravíme citrónový dresing: 2 lžičky olivového oleje dáme do misky. Z omyté petrželky kudrnky otrháme lístky, pokrájíme je nadrobno a přidáme k oleji. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme, odkrojíme z něj 4 tenké plátky a ze zbytku vymačkáme do dresinku šťávu. Dobře promícháme.
- 3Oloupeme a omyjeme zelený chřest, tvrdší spodní stonky (asi 5 cm ) odřízneme. Gril rozehřejeme na maximum. Očitěnou jarní cibulku i s natí a chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme necelou 1 minutu. Pak sítem zeleninu vyjmeme, necháme okapat a oschnutou poklademe na grilovací plotýnku, pokapeme ji olejem, na zeleninu poklademe už připravené krevety a grilujeme je celkem 3-5 minut, pokud nebudou mléčné. Po 1.5-2.5 minutách krevety na grilu otočíme. Delší dobu je negrilujeme, byly by gumové.
- 4Když jsou hotové poklademe na velkou mísu nejdříve cibulku s chřestem, na něj položíme krevety, pokapeme je dresigem, obložíme citrónovými plátky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.