Krautšpotzle - bramborové knedlíčky
77 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 300gramůZelí kysané
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůUzené maso vařené
- Těsto
- 700gramůBrambory
- 4litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibuli, drobně ji nakrájíme a v hrnci na rozpáleném sádle osmažíme dorůžova. Přidáme k ní kysané zelí, promícháme, přilijeme 3/4 litru vody, přidáme sůl, cukr a pod pokličkou zelí vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny.
- 2Omyjeme 700 g brambor. 1/3 brambor uvaříme ve slupce, vaříme je 20 minut v 0.4 litru vody. Potom je scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme do mísy. 2/3 syrových brambor oloupeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Po chvíli z nich slijeme všechnu vodu a přidáme je k vařeným bramborám. Brambory promícháme, doložíme vejce, 2 lžičky soli a 200 g hladké mouky. Mouku dáváme postupně, těsto musí být tužší. Podle potřeby mouky přidáme více.
- 3Těsto dáme na pomoučený vál, vypracujeme a vyválíme z něj váleček o průměru 2.5 cm. Nožem nakrájíme knedlíčky, široké 2.5 cm.
- 4V hrnci znovu přivedeme k varu zelí. Přidáme do něj na kostky nakrájené vařené uzené maso. Když se začne zelí vařit, opatrně vložíme knedlíčky a občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 5-7 minut.
- 5Uvařené zelí s knedlíčky a uzeným rozdělíme do talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.