Krautšpotzle - bramborové knedlíčky

77 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme cibuli, drobně ji nakrájíme a v hrnci na rozpáleném sádle osmažíme dorůžova. Přidáme k ní kysané zelí, promícháme, přilijeme 3/4 litru vody, přidáme sůl, cukr a pod pokličkou zelí vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny.
  • 2
    Omyjeme 700 g brambor. 1/3 brambor uvaříme ve slupce, vaříme je 20 minut v 0.4 litru vody. Potom je scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme do mísy. 2/3 syrových brambor oloupeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Po chvíli z nich slijeme všechnu vodu a přidáme je k vařeným bramborám. Brambory promícháme, doložíme vejce, 2 lžičky soli a 200 g hladké mouky. Mouku dáváme postupně, těsto musí být tužší. Podle potřeby mouky přidáme více.
  • 3
    Těsto dáme na pomoučený vál, vypracujeme a vyválíme z něj váleček o průměru 2.5 cm. Nožem nakrájíme knedlíčky, široké 2.5 cm.
  • 4
    V hrnci znovu přivedeme k varu zelí. Přidáme do něj na kostky nakrájené vařené uzené maso. Když se začne zelí vařit, opatrně vložíme knedlíčky a občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 5-7 minut.
  • 5
    Uvařené zelí s knedlíčky a uzeným rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.