Křehká kolečka s kořeněnou náplní
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1lžíceKakao - prášek
- Náplň
- 300gramůČokoláda hořká
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 300gramůSmetana sladká
- Na posypání
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše rychle zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí a změklým máslem. Vzniklé těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj 80 malých koleček.
- 3Kolečka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
- 4V hrnku za stálého míchání přivedeme smetanu téměř k varu. Odstavíme z plotny, přidáme nastrouhanou čokoládu a necháme 1 minutu stát. Potom mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Do krému nakonec vmícháme koření.
- 5Placičky po vychladnutí spojujeme kořeněným krémem a na povrchu posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.