Křehké bramborové sušenky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.
  • 2
    Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.
  • 3
    Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).
  • 4
    Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.
  • 5
    Upečené pečivo podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.