Křehké bramborové tyčky
60 min.
Ingredience
- 150gramůSádlo škvařené
- 150gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůKmín drcený
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 6gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
280 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.