Křehké bramborové tyčky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
280 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.