Křehké mandlové hvězdičky

55 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme máslo s cukrem a 1/2 vejce. Přidáme med, mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, utlučené koření, muškátový květ a strouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto a zahustíme moukou.
  • 2
    Na vále vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky a rozložíme je na vymazaný plech. Povrch potřeme rozšlehaným zbytkem vejce, dozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.