Křehké mandlové hvězdičky
55 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 90gramůCukr moučkový
- 30gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMed včelí
- 1kusHřebíček
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,25kusCitrony
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- Na plech a ozdobení
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme máslo s cukrem a 1/2 vejce. Přidáme med, mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, utlučené koření, muškátový květ a strouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto a zahustíme moukou.
- 2Na vále vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky a rozložíme je na vymazaný plech. Povrch potřeme rozšlehaným zbytkem vejce, dozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.