Křehké řezy s revení
60 min.
Ingredience
- 220gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 50gramůStrouhanka
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout.
- 2Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou.
- 3Posypeme cukrem a trouchou strouhanky.
- 4Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme.
- 5Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.