Křehké rýžové nudle s hovězí svíčkovou
35 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 140gramůNudle rýžové
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr třtinový
- 350gramůHovězí svíčková
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 12kusůChřest zelený
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOřechy Kešu
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a po částech v něm osmažíme na kousky nalámané nudle. Vyjmeme je na papírovou utěrku a uchováme teplé. V misce smícháme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a lžíci vody. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a zprudka na něm opečemer omyté, na plátky nakrájené maso. Vyjmeme na talíř. Do woku přidáme trochu oleje, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a po chvíli očištěný, na špalíčky nakrájený chřest a cibulky. Restujeme 2 minuty, zalijeme připravenou omáčkou, vložíme zpět maso a restujeme ještě 1 minutu. Nakonec zakapeme sezamovým olejem. Hotovou směs navršíme na nudle a posypeme nasucho opraženými kešu oříšky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.