Křehký dort s jahodami
35 min.
Ingredience
- Na náplň
- 8gramůJahody zahradní
- 100mililitrůSmetana na šlehání
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 0,5kusCukr vanilka
- 3lžíceMléko polotučné
- Na ozdobu
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Na těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
- 2V míse zpracujeme sypké suroviny na těsto se zbylým změklým máslem, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vypracujeme hladké těsto, které na lehce pomoučeném vále rozválíme. Z těsta vykrojíme kruh o průměru dortové formy, vložíme na dno formy a pečeme v předehřáté formě zhruba 20 minut. Poté korpus vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
- 3V mezičase připravíme jahodovou náplň. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na plátky. Tvaroh rozšleháme s vanilkovým cukrem a mlékem, do něj lehce vmícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.
- 4Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, z nich jeden rozkrájíme na 8 klínů, které posypeme moučkovým cukrem.
- 5Druhý plát položíme na plochou mísu, potřeme šlehačkovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Na vrch položíme do kruhu klíny z druhého plátu, poklademe očištěnými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.