Křehký dort s jahodami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
  • 2
    V míse zpracujeme sypké suroviny na těsto se zbylým změklým máslem, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vypracujeme hladké těsto, které na lehce pomoučeném vále rozválíme. Z těsta vykrojíme kruh o průměru dortové formy, vložíme na dno formy a pečeme v předehřáté formě zhruba 20 minut. Poté korpus vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
  • 3
    V mezičase připravíme jahodovou náplň. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na plátky. Tvaroh rozšleháme s vanilkovým cukrem a mlékem, do něj lehce vmícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.
  • 4
    Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, z nich jeden rozkrájíme na 8 klínů, které posypeme moučkovým cukrem.
  • 5
    Druhý plát položíme na plochou mísu, potřeme šlehačkovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Na vrch položíme do kruhu klíny z druhého plátu, poklademe očištěnými jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.