Křehký dýňový koláč s nektarinkami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rychle vypracujeme těsto z mouky, cukru krupice, másla, žloutku a 1 vejce. Zabalené ve fólii necháme chladit v lednici cca 1hodinu.
  • 2
    Mezitím vymažeme koláčovou formu.
  • 3
    Kousky dýňe necháme na sítu okapat. Nektarinky spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je s dýní.
  • 4
    Trubu předehřejeme na 200C.
  • 5
    Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, kterým vyložíme formu a okraje zvýšíme o cca 3cm.
  • 6
    Zbylé vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, hnědý cukr, nasekané kešu, smetanu a koření smícháme a ušleháme krém. Vmícháme rozmixovanou dýni a škrobovou moučku a na závěr sníh z bílků.
  • 7
    Hmotu nalijeme na těsto a pečeme na středním roštu cca 50min.
  • 8
    Hotový koláč dozdobíme půlenými vlašskými ořechy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.