Křehký dýňový koláč s nektarinkami
80 min.
Ingredience
- 1špetkaHřebíček mletý
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůNektarinka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr třtinový
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůDýně sterilovaná
- 2lžíceOřechy Kešu
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rychle vypracujeme těsto z mouky, cukru krupice, másla, žloutku a 1 vejce. Zabalené ve fólii necháme chladit v lednici cca 1hodinu.
- 2Mezitím vymažeme koláčovou formu.
- 3Kousky dýňe necháme na sítu okapat. Nektarinky spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je s dýní.
- 4Trubu předehřejeme na 200C.
- 5Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, kterým vyložíme formu a okraje zvýšíme o cca 3cm.
- 6Zbylé vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, hnědý cukr, nasekané kešu, smetanu a koření smícháme a ušleháme krém. Vmícháme rozmixovanou dýni a škrobovou moučku a na závěr sníh z bílků.
- 7Hmotu nalijeme na těsto a pečeme na středním roštu cca 50min.
- 8Hotový koláč dozdobíme půlenými vlašskými ořechy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.