Křehký koláč s tropickým ovocem
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyKiwi
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2kusyKarambola
- 70gramůCukr moučkový
- 400gramůMascarpone
- 80mililitrůLikér malinový
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusMango
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.
- 2Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.
- 3Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
- 4Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.