Křehký koláč s vanilkovou náplní

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
788 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Z mouky, másla, špetky soli a 75ml vody vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Zakryjeme pečicím papírem a posypeme fazolemi, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.
  • 3
    Mezitím přivedeme k varu mléko s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Promícháme vejce a žloutky a zalijeme vařícím mlékem. Vanilkový lusk vyjmeme. Směs nalijeme na předpečený korpus, teplotu snížíme na 180C a zapékáme ještě 40minut.
  • 4
    Upečený koláč posypeme zbytkem moučkového cukru, ozdobíme malinami a vychladlý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.