Křehký koláč s vanilkovou náplní
90 min.

Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
788 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Z mouky, másla, špetky soli a 75ml vody vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Zakryjeme pečicím papírem a posypeme fazolemi, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.
- 3Mezitím přivedeme k varu mléko s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Promícháme vejce a žloutky a zalijeme vařícím mlékem. Vanilkový lusk vyjmeme. Směs nalijeme na předpečený korpus, teplotu snížíme na 180C a zapékáme ještě 40minut.
- 4Upečený koláč posypeme zbytkem moučkového cukru, ozdobíme malinami a vychladlý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.