Křehký slaný koláč s kuřetem a žampiony

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu na másle lehce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s nadrobno rozsekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme překrojené malé žampiony, za stálého míchání je zvolna opékáme. Když pustí šťávu, přidáme mouku, minutu mícháme a stáhneme z plotny. Základ osolíme, postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladká omáčka, kterou necháme trochu vystydnout.
  • 2
    Vařené kuřecí maso rozkrájíme na proužky a spolu se lžící nasekaného tymiánu přimícháme do omáčky. Směs vlijeme do koláčové zapékací mísy o průměru asi 23 cm a okraje mísy nad vrstvou směsi potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Na pomoučeném válu vyválíme listové těsto na kruh, rozměrem o 3 cm přesahující misku. Z okraje kruhu odřízneme proužek, kterým vyložíme stěny zapékací mísy potřené vejcem. Proužek těsta také potřeme a obsah mísy přiklopíme připraveným těstovým kruhem. Okraje kruhu i proužku těsta přimáčkneme k sobě a povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C do zlatova po dobu 35 minut.
  • 4
    Koláč naporcujeme a podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.