Křehký slaný koláč s kuřetem a žampiony
75 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 280mililitrůMléko polotučné
- 350gramůKuřecí maso vařené
- 1lžíceTymián
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na másle lehce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s nadrobno rozsekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme překrojené malé žampiony, za stálého míchání je zvolna opékáme. Když pustí šťávu, přidáme mouku, minutu mícháme a stáhneme z plotny. Základ osolíme, postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladká omáčka, kterou necháme trochu vystydnout.
- 2Vařené kuřecí maso rozkrájíme na proužky a spolu se lžící nasekaného tymiánu přimícháme do omáčky. Směs vlijeme do koláčové zapékací mísy o průměru asi 23 cm a okraje mísy nad vrstvou směsi potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Na pomoučeném válu vyválíme listové těsto na kruh, rozměrem o 3 cm přesahující misku. Z okraje kruhu odřízneme proužek, kterým vyložíme stěny zapékací mísy potřené vejcem. Proužek těsta také potřeme a obsah mísy přiklopíme připraveným těstovým kruhem. Okraje kruhu i proužku těsta přimáčkneme k sobě a povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C do zlatova po dobu 35 minut.
- 4Koláč naporcujeme a podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.