Krém s příchutí třešňovice s broskvemi v karamelu

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme mléko a smetanu, přidáme podélně rozříznutý vanilkový lusk a prohřejeme. Nevaříme! Poté lusk vyjmeme.
  • 2
    V hrnci utřeme žloutky s cukrem a moukou, za stálého míchámí přiléváme zahřáté mléko a na mírném ohni vaříme cca 5min, dokud tekutina nezhoustne.
  • 3
    Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
  • 4
    Do vychlazeného krému nalijeme třešňovici a důkladně promícháme na hladký krém.
  • 5
    Mezitím broskve omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Na rozehřáté pánvi necháme zkaramelizovat lžíci cukru. Přidáme broskve a v karamelu cca 4min povaříme. Mezitím obrátíme. Odstavíme, necháme vychladnout a poté broskve nakrájíme na měsíčky.
  • 6
    Krém rozdělíme do misek, vložíme broskve, posypeme špetkou skořice a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.