Krém s příchutí třešňovice s broskvemi v karamelu
30 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyBroskve
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůSherry brandy
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme mléko a smetanu, přidáme podélně rozříznutý vanilkový lusk a prohřejeme. Nevaříme! Poté lusk vyjmeme.
- 2V hrnci utřeme žloutky s cukrem a moukou, za stálého míchámí přiléváme zahřáté mléko a na mírném ohni vaříme cca 5min, dokud tekutina nezhoustne.
- 3Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
- 4Do vychlazeného krému nalijeme třešňovici a důkladně promícháme na hladký krém.
- 5Mezitím broskve omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Na rozehřáté pánvi necháme zkaramelizovat lžíci cukru. Přidáme broskve a v karamelu cca 4min povaříme. Mezitím obrátíme. Odstavíme, necháme vychladnout a poté broskve nakrájíme na měsíčky.
- 6Krém rozdělíme do misek, vložíme broskve, posypeme špetkou skořice a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.