Krém z hrášku se šunkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
480 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek prolijeme vodou a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle, cibuli oloupeme.
  • 2
    Ve vodě uvaříme doměkka hrášek s celou cibulí, scedíme a hrášek umeleme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou, zašleháme vývar, ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem a za občasného míchání na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Do polévky vmícháme umletý hrášek, smetanu a propasírujeme do čistého hrnce. Před podáváním necháme v polévce prohřát usmaženou šunku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.