Krémová fazolková polévka
60 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
- 3Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.