Krémová fazolková polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
  • 3
    Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.