Krémová hořčičná polévka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
76 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut.
  • 2
    Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici.
  • 3
    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.