Krémová houbová polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, umyjeme, nakrájíme a v pánvi na 50 g másla spolu s nakrájenou cibuli restujeme. Zalijeme vínem, povaříme, přilijeme vývar a pod poklici vaříme, aby byly houby měkké. Když jsou houby uvařené, tak přidáme smetanu, vše rozmixujeme. Rozmixovanou polévku dochutíme solí a pepřem, vhodíme 20 g másla a udržujeme v teple.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 30 g másla, rozklepneme vejce, usmažíme je do tuha a vysypeme do rozmixované polévky, zamícháme a podáváme na hlubokých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.