Krémová houbová polévka
40 min.

Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryVíno portské
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, umyjeme, nakrájíme a v pánvi na 50 g másla spolu s nakrájenou cibuli restujeme. Zalijeme vínem, povaříme, přilijeme vývar a pod poklici vaříme, aby byly houby měkké. Když jsou houby uvařené, tak přidáme smetanu, vše rozmixujeme. Rozmixovanou polévku dochutíme solí a pepřem, vhodíme 20 g másla a udržujeme v teple.
- 2V pánvi rozpálíme 30 g másla, rozklepneme vejce, usmažíme je do tuha a vysypeme do rozmixované polévky, zamícháme a podáváme na hlubokých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.