Krémová mísa s ovocem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém silnostěnném rendlíku uvaříme krém smícháním mléka, mouky, žloutků, másla, cukru a vanilkového cukru. Krém stále mícháme, dokud nezchladne.
  • 2
    Velkou mísu vypláchneme vodou, navršíme do ní polovinu krému, na něj klademe třetinu piškotů pokapaných rumem, poté dáme polovinu scezeného, okapaného a podle uvážení i nakrájeného kompotovaného ovoce, polovinu posekaných ořechů. Další vrstva bude zbylý krém, v němž jsme rozmíchali kakao. Další vrstvou jsou piškoty s rumem, zbylé ovoce a ořechy a na konec zbývající piškoty. Mísu pod fólií dáme do chladničky do druhého dne. Mísu při servírování překlopíme na servírovací talíř, porcujeme a na desertních talířcích zdobíme ušlehanou smetanou a hoblinami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.