Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím
25 min.
Ingredience
- Chřest restovaný
- 100gramůChřest zelený
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- Polévka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 100gramůChřest zelený
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMléko - podmáslí
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 500mililitrůVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
298 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova.
- 2V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme.
- 3Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.