Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
298 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova.
  • 2
    V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme.
  • 3
    Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.