Krémová polévka rajčatová

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme máslo ve velké pánvi. Přidáme pokrájená rajčata a 5 minut vaříme, poté osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a 10 minut vaříme na mírném plameni.
  • 2
    V předehřátém grilu opražíme do zlatohněda mleté mandle. Je to jen minuta. Sundáme pánev z plamene, rozmixujeme obsah pánve do hladka. Propasírujeme směs cedníkem, odstraníme zbytek slupek a jader z rajčat.
  • 3
    Pánev s polévkou dáme na hořák. Vmícháme mléko, opražené mleté mandle a cukr. Prohřejeme a před podáváním přidáme listy bazalky.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.