Krémová polévka rajčatová
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 700gramůRajčata
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 50gramůMandle mleté
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo ve velké pánvi. Přidáme pokrájená rajčata a 5 minut vaříme, poté osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a 10 minut vaříme na mírném plameni.
- 2V předehřátém grilu opražíme do zlatohněda mleté mandle. Je to jen minuta. Sundáme pánev z plamene, rozmixujeme obsah pánve do hladka. Propasírujeme směs cedníkem, odstraníme zbytek slupek a jader z rajčat.
- 3Pánev s polévkou dáme na hořák. Vmícháme mléko, opražené mleté mandle a cukr. Prohřejeme a před podáváním přidáme listy bazalky.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.