Krémová polévka s bramborami a hráškem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme.
  • 2
    Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme.
  • 3
    Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.